NewsSpecials

Camping près du Col du Tourmalet

De legendarische bergpas van de Pyreneeën, Col du Tourmalet, ligt op 20 km van camping "Airotel Pyrénées", op ongeveer 25 minuten met de auto.

Col du Tourmalet dankt zijn bekendheid vooral aan de Tour de France, waar deze ieder jaar wel op programma staat. Voor de sportfanaten is een vakantie in de Pyreneeën natuurlijk de gelegenheid voor een gedenkwaardige beklimming. Vanaf onze camping in Luz-St-Sauveur, of vanaf Campan, kunnen wielertoeristen deze pittige col beklimmen, en genieten van het bijzondere uitzicht op de niet minder beroemde Pic du Midi.

De Col du Tourmalet in de Pyreneeën beklimmen vanuit Luz-St-Sauveur

In de buurt van onze camping is de Tourmalet een stevige beklimming! Alléén goed getrainde fietsers bereiken (redelijk) fris de top. Er moet gezegd worden dat met een stijgingspercentage tot 9% dit een behoorlijke klimmetje is! Gelukkig zijn er de prachtige berglandschappen van de Pyreneeën, en de marmotten om de beste renners "aan te moedigen" (eerder fluiten). Eenmaal op de top aangekomen kunt u een foto nemen van de "Géant", een beeld ter ere van Octave Lapize, de eerste wielrenner die de top bereikt had tijdens de Tour de France 1910. De gelegenheid om te poseren (en te pauzeren) voor een foto bij dit beroemde monument... en zo heeft u meteen het bewijs van de geslaagde beklimming van Col du Tourmalet. Zo'n sportieve topprestatie moet natuurlijk gevierd worden op uw camping in Hautes-Pyrénées!

 
 
Uw accommodatie
Chalets Ik ontdek
Stacaravans Ik ontdek
Appartementen Ik ontdek
Plaatsen Ik ontdek