NewsSpecials

Luz-Saint-Sauveur, Pays Toy

Pays Toy

De camping ligt midden in pays Toy en de Gavarnie valleien; de perfecte uitvalbasis voor al uw avonturen.

Of u nu een adrenalinejager bent, of op zoek naar een rustig wandelingetje; in de Pyreneeën kunt u het hele jaar door een scala aan emoties beleven.

De Pic du Midi is samen met de dorpen in de Gavarnie valleien beschermd als RICE, "Réserve Internationale de Ciel Étoilé", oftewel een ‘Internationale Donkere Hemellocatie’. Het duisternisreservaat van Pic du Midi is als zesde ter wereld benoemd door de International Dark-Sky Association (IDA). Deze status is bedoeld om de uitzonderlijk donkere nachthemels boven de Pyreneeën te beschermen door lichtvervuiling en ecologische voetafdruk te verminderen, voor een duurzame ontwikkeling van onze bergen.

Luz-Saint-Sauveur is een rustig bergdorpje in de Hautes-Pyrénées

Luz-Saint-Sauveur is het perfecte uitgangspunt voor verschillende bestemmingen. ’s Winters hebt u vanuit Luz een vlotte toegang tot de skistations van Luz-Ardiden, Grand Tourmalet (Barèges – La Mongie) en Gavarnie. ’s Zomers kunt u vanaf de vallei Barègzq, de Col du Tourmalet en de Pic du Midi ontdekken. Als u richting Pont Napoléon gaat, komt u langs de befaamde cirques van Gavarnie, Troumouse en Estaubé. Ook de thermen van Luz-Saint-Sauveur worden door vele mensen bezocht omwille van de uitstekende behandeling van spataders en de ademhalingswegen.

 
 
Uw accommodatie
Chalets Ik ontdek
Stacaravans Ik ontdek
Appartementen Ik ontdek
Plaatsen Ik ontdek